211 Hotline gebruikt voor leveringsprogramma voor helden en thuisgebonden warme maaltijden

   Verschillende non-profitorganisaties die de Putnam County-gemeenschappen bedienen, hebben samengewerkt om degenen die het meest getroffen zijn door het Coronavirus (COVID-19) te ondersteunen door het Heroes and Homebound Hot Meals Delivery Program te creëren. Community Cares, de United Way of Westchester en Putnam en de Putnam County Business Council hebben hun inspanningen gecoördineerd om in restaurants bereide maaltijden te verstrekken aan inwoners van Putnam County, senioren, mensen met een handicap of een verzwakt immuunsysteem, evenals eerstehulpverleners en gezondheidszorg. arbeiders. De inspanningen zullen de lokale economie ondersteunen door gebruik te maken van restaurants in Putnam County.

  "Het is in tijden van crisis dat Putnam County een geschiedenis heeft van samenkomen en voor elkaar zorgen", zegt Amy Sayegh, oprichter van Community Cares. “Dit project stelt ons in staat om die bevolkingsgroepen te beschermen die kwetsbaar zijn voor de gevolgen van het Coronavirus, terwijl we ook een manier bieden om onze waardering te tonen aan degenen die in de frontlinie werken en geld terug te steken in onze lokale economie.”

   Community Cares, een non-profitorganisatie die maaltijden, schoonmaak en wasservice biedt aan gezinnen die een medische crisis doormaken, zal tot $ 10,000 verdubbelen om de maaltijden in gezinsstijl te betalen. De Putnam County Business Council heeft de deelname van restaurants uit elke gemeenschap in de provincie ingeschakeld. United Way of Westchester en Putnam zullen in aanmerking komende ontvangers identificeren via haar 211 Helpline en vervolgens de bereide maaltijden coördineren met de ontvangers en de vrijwillige bezorgers. 

   "Gemeenschappen vertrouwen op hun lokale bedrijven, met name restaurants, om hun doelen het hele jaar door te ondersteunen", zegt Jennifer Mahopac, voorzitter van de Putnam County Business Council. "Met alle beperkingen die deze noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid ons allemaal heeft opgelegd, is dit een geweldige manier om iets terug te doen voor de restaurants die onze gemeenschappen al zo lang steunen en onze bewoners helpen."

     Deze organisaties werken niet alleen samen met de restaurants, maar werven ook vrijwilligers om de maaltijden te bezorgen. 

   "Door samen te werken kunnen we een grotere impact hebben op de inwoners van Putnam County die het nodig hebben, maar we hebben ook de hulp van het publiek nodig", aldus Tom Gabriel, United Way of Westchester en Putnam CEO. “We zijn ook op zoek naar vrijwilligers om maaltijden te bezorgen. Je komt niet in contact met de ontvangers, dus we blijven in lijn met de volksgezondheidsrichtlijnen.” De leveringen zullen buiten de deur van de ontvanger worden afgezet en er worden ook handschoenen verstrekt.

   Om in aanmerking te komen voor de maaltijden, moet de ontvanger een van de volgende zijn: een bejaarde, gehandicapte, actief op zoek naar behandeling voor chronische of terminale ziekte, een eerstehulpverlener – wetshandhaver, brandweerman, EMS-medewerker; of een gezondheidswerker. Verificatie is vereist om de normen van het programma te waarborgen. Er zijn geen inkomensbeperkingen voor dit programma. De maaltijden zijn voor het huishouden van de in aanmerking komende ontvanger.

    Geïnteresseerden in het ontvangen van maaltijden kunnen 211 bellen.

    Donaties kunnen worden gedaan via de Community Cares-website, communitycares.org of op de Facebook-pagina.

    Restaurants in Putnam County, die geïnteresseerd zijn in het aanbieden van familiemaaltijden voor een vaste prijs, of personen die vrijwillige bezorger willen worden, moeten een e-mail sturen covid19@communitycares.org.